Gerda Blees bij talkshow Onder de vulkaan

Foto: Jan Buurma

Gerda Blees opent zondag 10 oktober het nieuwe seizoen van Onder de Vulkaan, de zondagse talkshow in het Grand Theatre. Het thema van de eerste aflevering is ‘een frisse blik’.

Met haar debuutroman Wij zijn licht won Gerda Blees de Literatuurprijs van de Europese Unie en de Nederlandse Boekhandelsprijs. Een boek over een kleine woongemeenschap die nogal verstikkend werkt. De perspectieven zijn intrigerend, want ook twee sigaretten, het dagelijks brood en een slowjuicer vertellen het verhaal.

In De jongens van Barbarber portretteert Toef Jaeger de mannen achter het literaire tijdschrift Barbarber. Jaeger had de beschikking over het Barbarber-archief van K. Schippers met wie ze nauw contact had tot aan zijn dood. Met de Barbarber-blik wordt de literatuur een stuk begrijpelijker en de werkelijkheid een stuk interessanter.

Voor schilder en tekenaar Philip Akkerman is het duidelijk: het doel van het bestaan is het maken van een zelfportret. Sinds 1981 heeft hij meer dan 10.000 portretten van zichzelf gemaakt. Altijd hetzelfde, altijd anders. Wat maakt dat hij nooit op zijn eigen hoofd is uitgekeken?

Talkshow Onder de Vulkaan wordt gepresenteerd door Roos Custers en Coen Peppelenbos.

De aanvang is om 15.00 uur.

Locatie: Grand Theatre, Grote Markt 35, 9711 LV Groningen.

Kijk voor meer informatie: www.grandtheatregroningen.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden