50 Jaar gamegeschiedenis in beeld en zelf ervaren! ‘Game on Experience 50 years of videogames’ in Forum

Houd je van gamen en spelletjes, dan kun je je hart ophalen. Van Atari tot Nintendo, Pong, the Sims of Mario Bros, het is niet gek genoeg om op te noemen of je vindt het bij de interactieve tentoonstelling Game-on – Experience 50 years of videogames’ in Forum Groningen.

De gamegeschiedenis bestaat dit najaar 50 jaar. Afgelopen weekend opende de expositie en voor deze speciale editie is deze tentoonstelling over gamecultuur uitgebreid met werk en games van Nederlandse studio’s: van pioniers uit de jaren 80 tot internationale kaskrakers als Horizon Zero Dawn.

De expositie biedt een blik achter de geschiedenis, het ontstaan van spellen en je kunt je uitleven op verschillende games. Van tafeltennis, tot Mario Bros, racen of Just Dance, alleen of met zijn tweeën. Meer dan 120 arcadekasten, handheld games, game consoles en VR-games zijn aanwezig, waarop bezoekers volop zelf kunnen gamen. Verder zijn originele illustraties en schetsen, concept art en marketingmateriaal te zien.

Afgelopen weekend trok de expositie al veel bezoekers, waaronder wij zelf. Het was genieten, van jong tot oud speelden games en iedereen was enthousiast en blij.

 

De tentoonstelling ‘Game On – Experience 50 years of videogames’ is te zien tot en met zondag 6 maart 2022.

Kijk voor meer informatie: forum.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden