Zevende editie van Groningen Swim Challenge voor goede doel zaterdag

Foto: Archief De Redactie

De zevende editie van de Groningen Swim Challenge wordt zaterdag 28 augustus gehouden. Voor deze editie van de Groningen Swim Challenge is al bijna 200.000 euro opgehaald, meldt Stichting Groningen Swim Challenge.

De zwemestafette gaat van Zoutkamp naar Groningen over 35 kilometer dwars door het Reitdiep. Ruim 230 zwemmers en 27 zwemteams springen het Reitdiep en de Diepenring in om geld in te zamelen voor het UMCG Kanker Research Fonds. Met het geld kan er meer onderzoek gedaan worden naar het voorkomen, behandelen en genezen van kanker.

De Groningen Swim Challenge kent vier verschillende afstanden. Voor de geoefende zwemmer is er de Ultra Swim: 50 km in teamverband vanuit Lauwersoog. Dan de afstand van 35 km in teamverband, de Classic Swim, vanuit Zoutkamp. In de stad kan de City Swim van 1,5 km gezwommen worden. Voor kinderen vanaf 10 jaar is er de kidsswim van 750 meter.

Groningen Swim Challenge

De zwemteams starten aanstaande zaterdag om 5.30 uur in Zoutkamp aan hun 35 kilometer. Zij worden ongeveer twaalf uur later verwacht in Groningen. In de Diepenring wordt voor ruim honderd zwemmers een Cityswim georganiseerd, waarbij de zwemmers een afstand zwemmen van 1.600m. Zij starten in de Westerhaven en finishen in de Oosterhaven.

Kijk voor meer informatie: www.groningenswimchallenge.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden