Vijfendertigste editie ESNS wordt volledig digitaal

Foto: Archief De Redactie

Het conferentie en showcasefestival ESNS (Eurosonic Noorderslag) in Groningen gaat volgend jaar door, maar wordt in 2021 een volledig digitale editie. Van 13 tot en met 16 januari wordt het programma van zowel het festival als de conferentie op het digitale platform gepresenteerd.

Het organiseren van de 35ste editie in een fysieke variant is volgens de organisatie niet langer haalbaar door de huidige veiligheidsmaatregelen.

Ondanks dat de acts, publiek en muziekprofessionals elkaar niet live kunnen ontmoeten in Groningen, biedt de online variant juist veel nieuwe mogelijkheden tot netwerken en geeft het programma een extra groot bereik via online kanalen van ESNS en vele mediapartners.

Ongekend grote klap

‘In het afgelopen jaar is meer en meer duidelijk geworden hoe groot de gevolgen van de COVID-19 pandemie zijn voor de muzieksector. Het wereldwijd stilleggen van het live-programma betekent een ongekend grote klap voor een ieder werkzaam in de (live)muzieksector’, aldus de organisatie. “Daardoor is de behoefte om bij elkaar te komen groter dan ooit”.

Bezoekers van de digitale ESNS kunnen behalve kijken en luisteren naar optredens meedoen aan online panels en luisteren naar sprekers.

Met ‘The road to recovery’ als thema van de conferentie stelt ESNS als doel het vertrouwen terug te winnen, de huidige crisis het hoofd te bieden en een constructieve bijdrage te leveren aan een nieuwe toekomst voor Nederlandse en Europese popmuziek.

Sprekers

Sprekers die al zijn bevestigd voor de komende editie zijn onder meer Keith Harris die met Sammy Andrews praat over gelijkheid en racisme in de muziekindustrie, Mark Mulligan (CEO en analist bij MIDiA Research), Tom Windish en Mike Malak (Paradigm, agent voor Billie Eilish en anderen) praat met Cherie Hu. Scott Cohen van Warner Music wordt geïnterviewd door Muki Kulhan, Prof. Dr. Katja Ehrenburg gaat in gesprek met Holger Jan Schmidt over geestelijke gezondheid, Raphaella Lima (EA Games) over muziek in games, en Claire O’Neil zal praten over het belang van duurzaamheid.

Online panels

Voorafgaand aan ESNS 2021 zullen er online panels plaatsvinden.

Woensdag 11 november bespreken Nederlandse politici beleid ten aanzien van de cultuur- en muzieksector, live te volgen via YouTube en Facebook.
Donderdag 19 november vertellen vertegenwoordigers van Europese clubs en podia over de impact van de pandemie.

De digitale editie geeft ESNS de gelegenheid om opkomend Europees talent wederom een groot podium te bieden op Eurosonic met op vrijdag de uitreiking van de Music Moves Europe Talent Awards. Nederlands talent krijgt ruim baan op Eurosonic en met name op zaterdag; waar Noorderslag traditioneel een staalkaart van de Nederlandse popmuziek laat zien.

Kaartverkoop

Kaarten voor de digitale editie van ESNS kosten 50 euro. Dat is inclusief toegang tot de digitale omgeving met live-streams, on demand panels, keynotes, sessies en showcases, toegang tot een netwerkomgeving en database. De tickets voor ESNS 2021 geven ook na deze editie nog langdurig toegang tot het programma en de database. Daarnaast ontvangt men een korting op de registratie van de daaropvolgende editie in 2022.

Kij voor meer informatie: esns.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden