GGD Groningen: “Eén nieuwe coronabesmetting in de provincie Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen is één nieuwe positief bevestigde besmetting met het COVID-19 virus vastgesteld. Dat meldt de GGD Groningen woensdagmiddag.

Het totaal bevestigde besmettingen met het nieuwe coronavirus sinds het begin van de epidemie komt daarmee op 354 personen in de provincie Groningen. In totaal zijn er 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19.

Er zijn volgens de GGD de afgelopen week geen nieuwe overledenen bijgekomen.

Van deze 354 personen zijn er 188 in de zorg werkzaam. Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger dan 354 omdat niet alle inwoners met klachten konden worden getest.

Landelijk neemt het aantal positieve besmettingen af. Voor Groningen is het aantal vastgestelde besmettingen al langer min of meer stabiel en kunnen we stellen dat de verspreiding van het virus zich lijkt te hebben gestabiliseerd.

Testen in de testlocatie In de gezamenlijke testlocatie van het UMCG, GGD Groningen en Certe zijn sinds medio maart in totaal inmiddels 2210 personen getest, waarvan 99 positief (4,5%). Afgelopen week zijn in totaal 228 personen getest op de testlocatie waarvan er 1 positief is bevonden.

Het is nog steeds belangrijk om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. “Drukte vermijden en 1,5 meter afstand houden blijven van belang”, aldus de GGD.

Het aantal coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis uit de gemeente Groningen is onveranderd gebleven in vergelijking met dinsdag en de afgelopen dagen. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), die woensdagmiddag bekend werden gemaakt. Dit aantal is al tien dagen stabiel. Ook zijn drie inwoners overleden aan het nieuwe virus.

Landelijk

Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze zijn overleden door het coronavirus, is gestegen met 15. Het virus heeft nu in totaal 5871 Nederlanders het leven gekost, meldde het RIVM woensdagmiddag.

Zeven personen moesten opgenomen worden in een ziekenhuis. Daarmee komt het aantal mensen dat in een ziekenhuis verblijft, of heeft verbleven, op 11.697. Het aantal besmette personen met COVID-19 steeg met 190 tot 45.768.

In de cijfers zit enige vertraging, omdat GGD’en sterfgevallen en ziekenhuisopnames soms pas dagen later doorgeven. In de RIVM-cijfers worden alleen mensen meegeteld van wie met een test is vastgesteld dat ze waren besmet met het virus.

COVID-19

Uit de cijfers van het RIVM blijkt verder dat het virus vaker bij vrouwen wordt vastgesteld dan bij mannen, maar dat mannen vaker in het ziekenhuis belanden en overlijden. Van de 45.768 mensen in Nederland bij wie het coronavirus is geconstateerd, is 63 procent vrouw. In het ziekenhuis zijn mannen in de meerderheid met 61 procent. Mannen bezwijken ook vaker aan Covid-19, de longziekte die door het virus wordt veroorzaakt: 55 procent van alle overledenen was man.

Actuele cijfers COVID-19 van woensdag 27 mei 2020

  • Positief geteste personen: 45.768 (+190);
  • Ziekenhuisopnames: 11.697 (+7);
  • Overleden personen: 5.871 (+15).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden