GGD Groningen: “Geen nieuwe coronabesmettingen in de provincie Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn geen nieuwe positief bevestigde besmettingen met het COVID-19 virus vastgesteld. Dat blijkt uit de cijfers van GGD Groningen dinsdagmiddag.

Het totaal bevestigde besmettingen met COVID-19 staat sinds woensdag 20 mei op 353 besmettingen in de provincie. Het aantal besmettingen is volgens de GGD waarschijnlijk hoger doordat niet iedereen met klachten wordt getest. Zeventien personen zijn volgens de GGD overleden door het coronavirus in de provincie.

Een deel van de bewezen besmette personen is volgens de GGD weer hersteld, maar deze aantallen worden niet geregistreerd.

Landelijk

Het aantal Nederlanders van wie vaststaat dat ze zijn overleden door het coronavirus steeg met 26 bleek dinsdagmiddag uit de cijfers van het RIVM. Daarmee komt het totale dodental in Nederland nu op 5856.

In de RIVM-rapportages worden alleen mensen meegeteld van wie met een test is vastgesteld dat ze waren besmet met het virus. Het werkelijke dodental is hoger.

De afgelopen weken is het aantal sterfgevallen door het coronavirus flink afgenomen. Dat geldt ook voor ziekenhuisopnames. Uit de cijfers blijkt verder dat een steeds lager percentage van de afgenomen coronatests positief is: de afgelopen twee weken werd het virus bij slechts 5 procent van de geteste personen geconstateerd. Eind maart lag dat percentage nog op 29 procent.

Minder dan 200 coronapatiënten op intensive care

Het aantal coronapatiënten dat wordt behandeld op een intensive care, is gedaald naar 188. Dat zijn er 35 minder dan op maandag, de grootste daling in twee weken tijd. In de komende dagen daalt het aantal patiënten op de ic’s naar ongeveer 150, verwacht het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op de intensivecareafdelingen liggen 499 patiënten met andere aandoeningen dan het coronavirus. Dat betekent dat de Nederlandse ic’s in totaal 686 mensen behandelen, minder dan gebruikelijk. Onder normale omstandigheden worden 800 tot 900 mensen op de ic’s behandeld. Daarvoor hebben de ziekenhuizen zo’n 1150 bedden beschikbaar.

Actuele cijfers COVID-19 van dinsdag 26 mei 2020

  • Positief geteste personen: 45.578 (+133);
  • Ziekenhuisopnames: 11.690 (+10);
  • Overleden personen: 5.856 (+26).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden