GGD Groningen: Geen nieuwe positief bevestigde besmettingen met COVID-19

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn geen nieuwe positief bevestigde besmettingen met het COVID-19 virus vastgesteld. Dat blijkt uit de cijfers van GGD Groningen vrijdagmiddag.

Het totaal bevestigde besmettingen met COVID-19 staat sinds woensdag op 353 in de provincie. Het aantal besmettingen is volgens de GGD waarschijnlijk hoger doordat niet iedereen met klachten wordt getest. Zeventien personen zijn volgens de GGD overleden door het coronavirus in de provincie.

‘Op grond daarvan kunnen we stellen dat de verspreiding van het virus in onze provincie zich lijkt te stabiliseren. Ook is een deel van de bewezen besmette personen weer hersteld; deze aantallen worden niet geregistreerd,’ aldus de GGD.

Het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 uit de gemeente Groningen is volgens het RIVM gelijk gebleven, bleek eerder vrijdagmiddag.

Landelijk

Het officiële aantal overledenen door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5788. In de afgelopen 24 uur kreeg het RIVM dertien nieuwe meldingen van sterfgevallen binnen.

Het werkelijke aantal doden ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven.

In Nederlandse ziekenhuizen zijn negen nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus, waarmee dat aantal stijgt naar 11.649 mensen die zijn opgenomen (geweest). Ook die gegevens komen soms wat later binnen.

Het aantal vastgestelde coronabesmettingen steeg naar 44.888. Dat zijn er 188 meer dan donderdag. Ook hier ligt het werkelijke aantal vermoedelijk hoger.

Actuele cijfers COVID-19 van vrijdag 22 mei 2020

  • Positief geteste personen: 44.888 (+188);
  • Ziekenhuisopnames: 11.649 (+9);
  • Overleden personen: 5.788 (+13).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden