GGD Groningen: Geen nieuw bevestigde patiënten met COVID-19 in provincie

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn geen nieuwe positief bevestigde besmettingen met het COVID-19 virus vastgesteld. Dat blijkt uit de cijfers van GGD Groningen donderdagmiddag.

Woensdag meldde de GGD één nieuwe besmetting. Het totaal bevestigde besmettingen met COVID-19 steeg daardoor naar 353 besmettingen in de provincie. Zestien personen zijn volgens de GGD overleden door het coronavirus in de provincie.

In de gezamenlijke testlocatie van het UMCG, de GGD en Certe werden de afgelopen zeven dagen 256 personen getest op het virus. Van hen bleek niemand positief.

Ondanks dat het virus zich lijkt te stabiliseren blijft volgens de GGD waakzaamheid geboden.

Ook bleef in de gemeente Groningen het aantal coronapatiënten, dat opgenomen is in een ziekenhuis gelijk met de afgelopen dagen. Dat bleek eerder op de middag uit cijfers van het RIVM. die donderdagmiddag bekend werden gemaakt.

Landelijk

De afgelopen 24 uur zijn 27 nieuwe sterfgevallen gemeld van mensen die besmet waren met het coronavirus aan het RIVM. Het totale officiële dodental stijgt daarmee naar 5775.

Er zijn dertien nieuwe ziekenhuisopnames. De cijfers zijn vergelijkbaar met die van een dag ervoor. Woensdag werden veertien ziekenhuisopnames gemeld en 33 coronapatiënten die waren overleden.

Tot nu toe zijn er 44.700 bevestigde Covid-19 patiënten gemeld aan het RIVM. Dat is een stijging van 253 patiënten.

Actuele cijfers COVID-19 van donderdag 21 mei 2020

  • Positief geteste personen: 44.700 (+253);
  • Ziekenhuisopnames: 11.640 (+13);
  • Overleden personen: 5.775 (+27).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden