GGD Groningen: Eén nieuw bevestigde besmetting met COVID-19 in provincie

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen is één nieuwe positief bevestigde besmetting met het COVID-19 virus vastgesteld. Dat blijkt uit de cijfers van GGD Groningen woensdagmiddag.

Het totaal bevestigde besmettingen met COVID-19 is daardoor gestegen naar 353 besmettingen in de provincie. Van deze 353 personen zijn er 188 in de zorg werkzaam volgens de GGD. Dit gaat om medewerkers in de zorg waarvoor de GGD de indicatie heeft gesteld. Zestien personen zijn volgens de GGD overleden door het coronavirus in de provincie.

Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt volgens GGD Groningen hoger, omdat niet alle inwoners met klachten worden getest. Het risico op een coronabesmetting in Groningen is het laagste van het land. Deze week zakte de zogeheten reproductiegraad volgens de GGD Groningen naar 0,42. Dat maakte GGD-directeur Jos Rietveld woensdag bekend.

Het aantal coronapatiënten dat opgenomen is in een ziekenhuis in de gemeente Groningen blijft ook stabiel, dat bleek eerder woensdagmiddag uit cijfers van RIVM.

Volgens het RIVM zijn er nu 7,7 mensen op de 100.000 inwoners opgenomen met coronaklachten in het ziekenhuis. In absolute aantallen zijn dit achttien personen. Dit aantal is al geruime tijd gelijk aan de afgelopen dagen.

Landelijk

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5748. In de afgelopen 24 uur kreeg het RIVM 33 nieuwe meldingen van sterfgevallen binnengekregen. Het RIVM meldt dat het aantal mensen dat positief is getest op het nieuwe coronavirus sinds gisteren met 198 is gestegen naar 44.447. In totaal zijn er nou 11.627 mensen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis. Dat zijn er 14 meer dan gisteren.

Actuele cijfers COVID-19 van woensdag 20 mei 2020

Positief geteste personen: 44.447 (+198);
Ziekenhuisopnames: 11.627 (+14);
Overleden personen: 5.748 (+33).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden