GGD Groningen: Geen nieuwe positief bevestigde besmettingen met COVID-19

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn geen nieuwe positief bevestigde besmettingen met het COVID-19 virus vastgesteld. Dat blijkt uit de cijfers van GGD Groningen maandagmiddag.

Het totaal bevestigde besmettingen met COVID-19 blijft staan op 352 in de provincie. Het aantal besmettingen is volgens de GGD waarschijnlijk hoger doordat niet iedereen met klachten wordt getest. Zestien personen zijn volgens de GGD overleden door het coronavirus in de provincie.

Het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 in het ziekenhuis in de gemeente Groningen blijft stabiel, bleek maandagmiddag uit de laatste cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Volgens het RIVM zijn achttien patiënten uit de gemeente Groningen opgenomen (geweest) met een besmetting met COVID-19.

Landelijk

De afgelopen 24 uur zijn 14 nieuwe sterfgevallen gemeld van mensen die besmet waren met het coronavirus. Het totale officiële dodental stijgt daarmee naar 5694. Het werkelijke aantal doden ligt aanzienlijk hoger, omdat lang niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas dagen later doorgegeven. Dat geldt zeker in het weekend: een deel van de overlijdens wordt pas maandag door de GGD doorgegeven en wordt dinsdag genoteerd in de rapportage van het RIVM.

Ziekenhuizen hebben 27 nieuwe coronapatiënten opgenomen. In totaal hebben sinds de uitbraak in Nederland 11.579 mensen in ziekenhuizen gelegen omdat ze het virus hadden opgelopen. Het RIVM herhaalt dat “de cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken”.

In totaal zijn inmiddels 44.141 mensen in Nederland positief getest op het virus. Het RIVM kreeg van de GGD’en in het land 146 nieuwe meldingen van bevestigde besmettingen binnen.

Actuele cijfers COVID-19 van 18 mei 2020

  • Positief geteste personen: 44.141 (+146);
  • Ziekenhuisopnames: 11.579 (+27);
  • Overleden personen: 5.694 (+14).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden