Dag van de Verpleging: Dank aan alle zorgmedewerkers

Foto: CC BY-SA 3.0/Wikipedia Commons/ Eg T2g

De beroepsorganisatie voor verpleging en verzorging Nu’91 roept iedereen op om vandaag de vlag uit te hangen voor de werknemers in de zorg. De Dag van de Verpleging wordt elk jaar op 12 mei, maar gaat in andere tijden vrijwel onopgemerkt voorbij. Dat moet dit jaar anders.

Het Martini Ziekenhuis bedankt hun zorgmedewerkers via een oproep op Facebook. “Vandaag is de Dag van de Verpleging. Voor het Martini Ziekenhuis is dit een dag om te vieren en waardering uit te spreken aan alle collega’s, binnen en buiten het ziekenhuis, die ervoor zorgen dat de (spoed)zorg altijd door kan gaan, 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Dit jaar vieren we deze dag op een ingetogen manier, maar hopelijk kunnen we er volgend jaar weer een mooi feest van maken. Zorgmedewerkers bedankt voor al jullie inzet en harde werk!”

Ook het Universitair Medisch Centrum Groningen bedankt haar 3.000 verpleegkundigen. “Vandaag is de Dag van de Verpleging. Op de geboortedag van Florence Nightingale zetten we jaarlijks al onze verpleegkundigen in het zonnetje. Ontzettend trots zijn wij op onze 3.000 verpleegkundigen die met hun passie en betrokkenheid onmisbaar zijn voor onze patiënten, zeker ook in deze coronatijd,” aldus het UMCG.

Florence Nightingale

Het is vandaag de geboortedag van Florence Nightingale (1820 – 1910), de Britse die wordt gezien als de grondlegster van de verpleegkunde. “Een dag die zeker dit jaar extra gevierd moet worden. Al weken staan zorgprofessionals in de frontlinie om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan. Als dank en waardering voor hun inzet, hangen we daarom dit jaar massaal de vlag uit,” hoopt de organisatie Nu’91.

Nu’91 stelt ook een poster en een kleurplaat voor achter de ramen ter beschikking. Medio maart was er een landelijk applaus voor de zorg. Ook werd opgeroepen een wit shirt met daarop een rood hart achter de ramen te hangen om alle mensen in de zorg te steunen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden