GGD Groningen: Geen nieuwe besmettingen met COVID-19 in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn geen nieuw bevestigde besmettingen vastgesteld sinds zondagmiddag. Dat blijkt uit cijfers van GGD Groningen maandagmiddag.

Het aantal besmettingen in de provincie blijft daarmee staan op 351. Het aantal besmettingen is waarschijnlijk hoger doordat niet iedereen met klachten wordt getest.

In totaal zijn vijftien mensen uit de provincie aan het virus overleden. Dit aantal is gelijk sinds 6 mei.

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten met COVID-19 uit de gemeente Groningen is gelijk gebleven, meldde het RIVM eerder maandagmiddag.

Landelijk

Landelijk is het aantal overleden coronapatiënten met 16 toegenomen. Volgens de officiële registratie van het RIVM zijn nu 5456 Nederlanders aan het virus gestorven. Van deze patiënten stond vast dat ze waren besmet.

Het werkelijke dodental ligt fors hoger, omdat ook mensen overlijden die niet zijn getest. Ook liggen de cijfers wat achter, omdat GGD’en sterfgevallen soms pas een of meerdere dagen later doorgeven aan het RIVM.

Het RIVM kreeg 36 meldingen uit het land binnen over nieuwe ziekenhuisopnames. Sinds het begin van de uitbraak zijn in totaal 11.343 Nederlanders zo ziek geworden van het coronavirus dat behandeling in het ziekenhuis nodig was. In totaal zijn inmiddels 42.788 mensen in Nederland positief getest op het virus.

Zowel het aantal doden als het aantal ziekenhuisopnames daalt al enige tijd. Het RIVM constateerde dan ook al meerdere keren dat de maatregelen die het kabinet heeft genomen effect hebben.

Actuele cijfers COVID-19 van maandag 11 mei 2020

  • Positief geteste personen: 42.788 (+161);
  • Ziekenhuisopnames: 11.343 (+36);
  • Overleden personen: 5.456 (+16).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden