GGD Groningen: Opnieuw geen nieuwe besmettingen met COVID-19

Foto: Publiek Domein

Sinds woensdagmiddag zijn er volgens de GGD geen nieuwe besmettingen met COVID-19 vastgesteld in de provincie Groningen. Dat blijkt uit de cijfers van GGD Groningen vrijdagmiddag. Ook het aantal sterfgevallen is hetzelfde gebleven.

Sinds woensdag zijn 347 mensen positief getest op het coronavirus. Dit aantal is hetzelfde gebleven met woensdag en donderdag. In totaal zijn vijftien mensen uit de provincie aan het virus overleden. De verspreiding van het virus lijkt zich volgens de GGD te stabiliseren in de provincie. Het is echter volgens de GGD niet uit te sluiten dat in de komende weken toch nieuwe besmettingen vastgesteld worden.

Ook de RIVM meldde eerder vrijdagmiddag dat het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten met COVID-19 uit de gemeente Groningen vrijdag stabiel is gebleven voor de negende dag op rij.

Voor de negende dag op rij liggen er volgens de RIVM nu 7,7 op de 100.000 inwoners uit onze gemeente in een ziekenhuis. In absolute aantallen zijn dit achttien patiënten.

Ook daalt het aantal sterfgevallen in Nederland, meldt de RIVM. De sterfte was in alle provincies verhoogd, met uitzondering van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Landelijk

Landelijk zijn in het afgelopen etmaal 71 mensen overleden aan COVID-19. Daarmee komt het totaal op 5.359 overledenen. Het totaal aantal in het ziekenhuis opgenomen (geweest) vanwege COVID-19 is met 35 patiënten toegenomen naar 10.592. Tot nu toe zijn erHet aantal bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM is toegenomen met 319 personen tot 42.093.

Actuele cijfers COVID-19 van vrijdag 7 mei 2020

Positief geteste personen: 42.093 (+319);
Ziekenhuisopnames: 10.592 (+35);
Overleden personen: 5.359 (+71).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden