GGD Groningen: Eén nieuw bevestigde patiënt met COVID-19 in Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen is één nieuwe bevestigde besmetting met bewezen COVID-19 gemeld. Dat meldt GGD Groningen dinsdagmiddag.
Hiermee komt het totaal sinds het begin van de epidemie op 346 personen met bewezen COVID-19 in de provincie Groningen, inclusief het aantal overledenen. Het totaal aantal overledenen uit de provincie Groningen door het coronavirus is 14. Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger, omdat niet alle inwoners met klachten worden getest.

Het RIVM meldde eerder dinsdagmiddag dat het in het ziekenhuis opgenomen patiënten met COVID-19 hetzelfde is als op maandag. Volgens het RIVM zijn 7,7 mensen op de 100.000 inwoners opgenomen in een ziekenhuis. Dat betekent in absolute aantallen achttien patiënten.

Daling aantal coronapatiënten op intensive care naar 644

Op de intensivecareafdelingen is het aantal coronapatiënten met 39 personen afgenomen naar 644 mensen met het coronavirus. Dat blijkt dinsdag uit de jongste cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Momenteel liggen 618 coronapatiënten op de intensive care in Nederland. De overige 26 mensen verblijven op afdelingen in Duitsland, dat zijn 2 minder dan maandag.
Het aantal mensen dat om andere redenen dan Covid-19 op de intensive care ligt is iets gestegen. Dat zijn er 394, tegenover 377 op maandag. Het aantal patiënten met Covid-19 dat niet wordt opgenomen op de ic, is volgens het LCPS “stabiel”.

Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute zorg is tevreden over de daling. “De daling biedt ic’s de ruimte om weer op adem te komen en de overige zorg te hervatten. Alle regio’s zijn hiermee bezig. Dat zal de komende tijd leiden tot een stijging van het aantal non-Covid-patiënten op de ic’s.”

Landelijk

Landelijk kreeg het RIVM 86 nieuwe meldingen binnen over sterfgevallen als gevolg van het coronavirus. Het totaal komt daarmee op 5.186 overledenen. Het aantal doorgegeven sterfgevallen op dinsdag (+86) is hoger dan het aantal van 26 op maandag.

Ook zijn er 89 patiënten gemeld die in het ziekenhuis opgenomen (geweest) zijn, waarmee het totaal komt op 11.126. Het aantal bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM is toegenomen met 317 patiënten. Daarmee komt het totaal op 41.087 positief geteste patiënten.

De cijfers zijn niet helemaal actueel, omdat overlijdens en opnames soms pas na een paar dagen worden doorgegeven. Overlijdens en opnames in het weekeinde worden vaak op maandag verwerkt en doorgegeven, en komen dan naar buiten in de cijfers van dinsdag.

Actuele cijfers COVID-19 van dinsdag 5 mei 2020

  • Positief geteste personen: 4.1087 (+317);
  • Ziekenhuisopnames: 11.126 (+89);
  • Overleden personen: 5.168 (+86).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden