Lichte stijging aantal opgenomen corona-patiënten

Foto: De Redactie

Het aantal ziekenhuisopnames van corona-patiënten is in de provincie Groningen sinds woensdag licht gestegen. Dat meldt het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ NN) donderdagmiddag.

Ook in de rest van de Noord-Nederlandse provincies is sprake van een lichte stijging. Het totaal aantal opnames is donderdag 249 patiënten, waarvan 148 patiënten op een corona-verpleegafdeling zijn opgenomen en 101 op een Intensive Care-afdeling. Hiervan komen 81 patiënten uit andere regio’s.

Donderdag om 10.00 lagen er 132 coronapatiënten opgenomen in een ziekenhuis in de Provincie Groningen. Daarvan lagen 63 patiënten op de Intensive Care en 69 op een ‘normale’ verpleegafdeling. De stijging geldt in Groningen voor de patiënten op de verpleegafdelingen. Het aantal op de Intensive Care is gelijk gebleven met woensdag.

In de provincies Groningen, Friesland en Drenthe is volgens het ROAZ-NN ruim voldoende capaciteit in de ziekenhuizen beschikbaar voor de opvang van patiënten.

Zeventien nieuwe besmettingen

Donderdag zijn wel 17 nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus in de provincie Groningen. Dat meldt GGD Groningen donderdag.

Dat brengt het totaal volgens de GGD op 249 personen met bewezen COVID-19 in de provincie Groningen. Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger omdat niet alle inwoners met klachten worden getest.

In totaal zijn zes patiënten uit de provincie Groningen overleden door het coronavirus.

Coronacijfers van donderdag

  • Positief geteste personen: 21.762 (+1.213)
  • Ziekenhuisopnames: 7.972 (+237)
  • Overleden personen: 2.396 (+148)

Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger. Ook het aantal sterfgevallen ligt hoger doordat de melding vaak één of meerdere dagen later volgt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden