Professor Conny weer terug in UMCG na wandeltocht naar Compostella

Foto: De Redactie

Professor Conny van Ravenswaaij is na haar bijna 800 kilometer afgelegde wandeltocht naar Santiago de Compostella weer aan het werk in het UMCG. Ze heeft na een enerverende periode van drie maanden een groot deel van de 1200 kilometer lange wandeltocht afgelegd, maar kon haar pelgrimstocht niet afmaken door een enkelblessure. Zodra ze is hersteld wil ze de laatste kilometers afleggen.

Met haar wandeltocht zamelt Professor Conny geld in voor haar onderzoek naar de zeldzame chromosoom 6 aandoeningen.

​In april startte Professor Conny, zoals haar patiënten hoogleraar en klinisch geneticus Conny van Ravenswaaij noemen, de 1200 kilometer lange wandeltocht naar Santiago de Compostella. Ze moest door de enkelblessure en na dagen te hebben gelopen met pijn en ook het inlasten van een paar rustdagen stoppen. Op de laatste dag had ze 7 uur nodig om 18 kilometer af te leggen met helse pijn bij elke stap die ze nam. Na 790 kilometer moest Conny accepteren dat haar enkel niet meer kon, hoe graag ze ook verder wilde.

Onderzoek chromosoom 6 aandoeningen

Conny van Ravenswaaij doet onderzoek naar chromosoom 6 aandoeningen. Deze zijn zeer zeldzaam en er is weinig bekend over de gevolgen voor de kinderen die geboren worden met deze aandoening. Het chromosoom 6 onderzoeksproject startte zes jaar geleden. Toen werd Conny van Ravenswaaij benaderd door Pauline Bouman, moeder van Roeland, met de vraag of ze onderzoek wilde doen in samenwerking met ouders van kinderen met een chromosoom 6 aandoening. Het onderzoek probeert de gevolgen voor verschillende chromosoom 6 aandoeningen in kaart te brengen.

Het onderzoek wordt volledig uit crowdfunding gefinancierd. De wandeltocht van Professor Conny naar Santiago de Compostella is de grootste actie tot nu toe.

Wandeltocht afronden

Zodra ze is hersteld en tijd vrij weet te maken in haar drukke agenda vertrekt Professor Conny om de tocht te volbrengen. Niet alleen om de eindstreep te bereiken, maar vooral ook om het streefbedrag van 12.000 euro te halen. Inmiddels is met de actie 7000 euro binnengehaald, maar meer geld is nodig om onderzoek te kunnen blijven doen naar de gevolgen van chromosoom 6 aandoeningen en de kennis die dit onderzoek oplevert ook op een overzichtelijke manier via een interactieve website te kunnen presenteren aan ouders.

Voor meer informatie over de wandeltocht van Professor Conny en het chromosoom 6 onderzoek: www.chromosome6.org/walkforchromosome6/nl

Doneren kan via: www.geef.nl/nl/actie/1200-kilometer-wandelen-voor-chromosoom-6

Lees ook: 

UMCG: Professor Conny wandelt naar Santiago voor inzameling geld voor chromosoomonderzoek

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden