UMCG stopt met ‘roze lintje’

Foto: De Redactie

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) stopt met het voeren van het ‘roze lintje’, het keurmerk van de Borstkankervereniging Nederland. Eerder dit jaar maakte het UMCG al bekend met vrijwel alle keurmerken te stoppen. Het roze lintje is een van de eerste keurmerken die het UMCG niet meer heeft verlengd.

In de loop van dit en volgend jaar zal het UMCG, net als andere UMC’s, stoppen met het voeren van nog veel meer keurmerken. Ziekenhuizen hebben tegenwoordig bijna allemaal dezelfde keurmerken waardoor ze weinig meer toevoegen, terwijl het wel tijd en geld kost om ze aan te vragen, meldt het UMCG.

Het UMCG streeft ernaar om het aantal keurmerken aan het einde van dit jaar met 50 procent te hebben afgebouwd. Het streven is om de regeldruk en administratielast voor artsen en verpleegkundigen te verminderen.

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) hebben samen dit besluit genomen. Het stoppen met het roze lintje past binnen dit besluit.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden