Teddy Bear Hospital in UMCG

Foto: Publiek Domein

Daarom organiseert IFMSA-Groningen ook dit jaar weer Het Teddy Bear Hospital, waarbij kleuters spelenderwijs kunnen kennismaken met het ziekenhuis door hun ‘zieke’ knuffel beter te maken vindt plaats op dinsdag 14, woensdag 15, donderdag 16 en vrijdag 17 mei 2019 plaats in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG).

Dokters in witte jassen, enge spuiten of gips? Voor kinderen kan dit allemaal erg beangstigend zijn. Vaak komt dit doordat kinderen niet weten wat ze te wachten staat.

Het doel van Teddy Bear Hospital is om zo de angst voor dokters en ziek-zijn enigszins weg te nemen.

Rollenspel

Het Teddy Bear Hospital is een rollenspel, waarbij ruim 800 kleuters van verschillende basisscholen hun eigen teddybeer of andere knuffel meenemen naar een nagebootst ziekenhuis. Hiervoor is een van de patio’s van het UMCG omgebouwd tot een klein ziekenhuis met wachtkamers, spreek- en behandelkamers.

Studenten geneeskunde van het UMCG spelen de rol van dokter en de knuffels die van patiënt. De kinderen begeleiden hun knuffel tijdens het bezoek aan de dokter en hoeven dus zelf geen onderzoek of behandeling te ondergaan. Wel worden ze door de dokters gevraagd te assisteren bij het onderzoek, de behandeling of zelfs een ‘operatie’.

Berenapotheek

Farmaciestudenten runnen een ‘Berenapotheek’ bij het Teddy Bear Hospital. Hier kunnen de kinderen ‘medicijnen’ (snoeppilletjes en limonadedrankjes) voor hun knuffel ophalen met een recept dat ze van de dokter hebben gekregen.

Naast het doel om de eventuele angsten bij de kinderen weg te nemen, hebben de studenten Geneeskunde die het Teddy Bear Hospital organiseren zelf ook belang bij dit project. Zo kunnen de ruim 150 knuffeldokters hun communicatieve vaardigheden met kinderen trainen.

IFMSA

Het Teddy Bear Hospital wordt voor de veertiende keer in het UMCG georganiseerd door de International Federation of Medical Students Associations (IFMSA), een internationale organisatie van medische studenten, waar IFMSA-Groningen deel van uitmaakt. Het project is naast Groningen ook in andere steden en landen een succes.

'

Reacties

article
821976
Teddy Bear Hospital in UMCG
Daarom organiseert IFMSA-Groningen ook dit jaar weer Het Teddy Bear Hospital, waarbij kleuters spelenderwijs kunnen
https://groningen.nieuws.nl/zorgenwelzijn/821976/teddy-bear-hospital-in-umcg-2/
2019-05-13T14:25:03+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/128/2019/05/12213736/blood_collection_material_blood_collection_tube_cannula_tube_holder_sterile_vacuum_blood_collection_tube_needle-1203224.jpgd-knuffelbeer-teddy-bear-hospital-e1557689962238.jpg
Zorg