UMCG biedt zaterdag uniek kijkje achter de schermen tijdens open dag

Foto: via UMCG

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) organiseert zaterdag 10 juni een open dag ter ere van zijn 225-jarig bestaan. Van 10.00 tot 15.00 uur kunnen bezoekers een uniek kijkje krijgen achter de schermen.

Veel plekken in het UMCG zijn normaal gesproken niet toegankelijk voor bezoekers. Van de operatiekamers en het protonencentrum tot de traumahelikopter en de laboratoria.

Wat is er te doen?

Afdelingen en poliklinieken

Tientallen afdelingen van het UMCG presenteren zich in de straten van het UMCG. Poliklinieken openen hun deuren en er is een beweegplein met aandacht voor leefstijl en preventie. Er zijn rondleidingen naar bijvoorbeeld de traumahelikopter, het oude en nieuwe Universitair Centrum Psychiatrie, het Operatief Dagbehandeling Centrum en de centrale vriezerfaciliteit.

Lezingen

Er zijn verschillende interessante lezingen. Bijvoorbeeld over hoe het immuunsysteem werkt, welke impact je genen hebben op je reactie op medicijnen en hoe partydrugs patiënten met psychische klachten kunnen helpen.

College Tour en Meet & Greet

Voor wie een carrière als operatieassistent overweegt benieuwd is wat je precies doet als arts of verpleegkundige bij het kinderhartcentrum, is er een College Tour. Hierbij vertellen UMCG’ers wat hun beroep zo bijzonder maakt. Tijdens Meet & Greet-sessies zijn UMCG-medewerkers beschikbaar om één-op-één het hemd van het lijf te vragen over hun werk.

Activiteiten voor kinderen

Ook voor kinderen is er ontzettend veel te doen. Zo kunnen zij hun knuffel gipsen, een speurtocht doen, een gaatje leren boren bij de tandarts en infuus leren prikken bij de dokter.

Het belooft een zonnige en warme dag te worden. Er is volgens het UMCG gratis koffie, thee en koud water voor iedereen, er zijn watertappunten en er worden ijsjes uitgedeeld.

Het UMCG roept bezoekers op om zoveel mogelijk op de fiets of met openbaar vervoer te komen, omdat de parkeermogelijkheden bij het UMCG zijn beperkt.

Het hele programma en praktische informatie over bijvoorbeeld de bereikbaarheid is te vinden op www.umcg.nl/opendag.

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen