Huurders van 105 duurzame appartementen van nieuw woongebouw Regulateur ontvangen sleutel

jun 07 2023, 8:55 Nieuws
nijestee regulateur grunobuurt lr
De huurders van de 105 duurzame appartementen van het nieuwe woongebouw Regulateur in de Grunobuurt hebben de sleutels gekregen en kunnen beginnen met klussen en verhuizen. Alle woningen in Regulateur – 79 sociale huur en 26 middenhuur – zijn dan bewoond, meldt woningcorporatie Nijestee.
Opvallend aan Regulateur is volgens Nijestee de mooi vormgegeven groene binnentuin, waarop zoveel mogelijk woningen aansluiten. Verder zijn de woningen voorzien van verwarming en warm water van het duurzame systeem van WarmteStad. Iedere woning heeft 3 zonnepanelen op het dak en ook overtollig regenwater wordt onder andere opgevangen door sedumdaken. Dat zijn daken met groene beplanting.
Jan Jaap Vogel, directeur bij Nijestee: “We zijn enorm trots op dit gebouw. Hier komt alles samen waar we als Nijestee voor staan: kwalitatief hoogwaardige woningen in een hele mooie omgeving waarin ontmoeting en duurzaamheid centraal staan, zodat onze huurders prettig kunnen wonen. We hebben dit kunnen realiseren door de intensieve langjarige samenwerking die we hebben met architect De Zwarte Hond en bouwer Trebbe. We dagen elkaar steeds verder uit en vinden elkaar nog beter in het leveren van een hele hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. We zijn blij dat alle nieuwe huurders nu hun sleutel hebben gekregen en dat dit mooie gebouw nu bewoond wordt.”

Wonen met zorg

Tien woningen worden via de zorginstelling Zinso verhuurd aan bewoners. Deze woningen zijn bedoeld om de doorstroming op de woningmarkt voor mensen met een tijdelijke zorgbehoefte mogelijk te maken. In een ruimte aan de Paterswoldseweg komt een tandarts. Aan de Stephensonstraat gaat Nijestee een ruimte gebruiken als informatiecentrum.

Wijkvernieuwing

Regulateur is het 6e woongebouw in de gerenoveerde Grunobuurt. De wijkvernieuwing houdt in dat alle 450 bestaande, voornamelijk kleine sociale huurwoningen uit de jaren 20, gesloopt zijn. Daarvoor in de plaats is er nieuwbouw met een grote mix aan woningtypes. Bewoners uit de Grunobuurt hebben meegedacht over de ontwikkeling van de acht nieuwe gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte.
In totaal komen er circa 650 nieuwe woningen. Na Regulateur volgt Tender, en daarna nog een gebouw waarin wonen en het parkeren voor de gebouwen Tractie, Lampisterie en de toekomstige ontwikkelingen op het Nelfterrein komen.