Werkbezoek van kamerleden Attje Kuiken en Henk Nijboer aan kinderhartcentrum UMCG

Foto: De Redactie

Tweede Kamerleden Attje Kuiken (VVD) en Henk Nijboer (PvdA) brachten maandag een werkbezoek aan het kinderhartcentrum in het UMCG.

Kuiken en Nijboer gingen in gesprek met Ate van der Zee van de Raad van Bestuur, het hoofd van het kidnerziekenhuis, Eduard Verhagen, en het hoofd van de kinder-Intensive Care, Martin Kneyber, meldt OOGtv. Ook kregen beiden een rondleiding door het Beatrix Kinderziekenhuis.

In december maakte voormalig minister Hugo de Jonge (CDA) van Volksgezondheid bekend dat het UMCG in de toekomst geen hartoperaties meer mag uitvoeren bij kinderen met een hartafwijking en dat geldt ook voor complexe hartoperaties bij volwassenen met een aangeboren hartafwijking. De Jonge wil dat deze zorg alle nog wordt geboden het Universitair Medisch Centrum Utrecht en het ErasmusMC in Rotterdam.

Direct na het besluit ontstond er veel kritiek. Een petitie is inmiddels al ruim 241.000 keer ondertekend. Het besluit heeft volgens de petitie ook gevolgen voor andere zorg binnen het ziekenhuis, waardoor zieke kinderen met chronische aandoeningen in de toekomst niet meer kunnen rekenen op volledig kindzorg in Noord-Nederland.

Vorige week bracht Kamerlid Wieke Paulusma (D66) ook een bezoek aan het ziekenhuis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen