NNCZ verdubbelt aantal leerlingplaatsen en biedt leer-werktraject voor jonge (lerende) medewerkers

Woonzorgcentrum De Zonnehof.
Woonzorgcentrum De Zonnehof.
Foto: Google Maps

De Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ) heeft het aantal leerlingplaatsen verdubbeld. Dat meldt de organisatie.

De werving van 70 leerlingen verloopt volgens de organisatie voorspoedig en de eerste huisvestingsmogelijkheid voor jonge (lerende) medewerkers is gevonden.

De arbeidsmarktproblematiek, waardoor er te weinig instroom is van nieuwe medewerkers, is in ons deel van het land nu ook volop aan de orde.

“De afgelopen tijd bleek bij onze halfjaarlijkse werving van leerlingen dat er nog voldoende belangstelling is voor een leer-werktraject bij ons”, aldus Roeli Mossel, bestuurder NNCZ. Op 15 december vorig jaar werd gestart met de werving voor 70 leerlingen voor de opleidingen helpende, verzorgende en verpleegkundige. “Deze leerlingen worden in eerste instantie boven de formatie aangesteld. Hiervoor zetten wij eerder opgebouwde financiële reserves in. Een volwaardig inkomen hebben en tegelijkertijd leren, spreekt steeds meer mensen aan. Inmiddels zijn er al 90 reacties binnen, dit is exclusief het aantal mensen dat nog via het UWV en de gemeenten aangeboden wordt.”

Dat er meer leerlingplaatsen zijn betekent ook dat er meer werkbegeleiders en praktijkexpers nodig zijn om de leerlingen te begeleiden. Hiervoor is ook een werving gestart. Mossel: “Ook hiervoor is al veel belangstelling. We verwachten met deze keuze beter voorbereid te zijn op groei van hulpvragen van ouderen en chronisch zieken.”

De NNCZ onderzoekt op dit moment ook of er mogelijkheden zijn om jonge (lerende) medewerkers te faciliteren bij het vinden van (tijdelijke) huisvesting. Mossel: “Inmiddels zijn we er in geslaagd huisvesting te vinden voor 21 medewerkers op een mooie plek in de stad Groningen. We onderzoeken nog soortgelijke mogelijkheden in Hoogeveen.”

Onder andere de Zonnehof in Haren en vanaf 1 februari ook de serviceflat Maarwold zijn onderdeel van het NNCZ.

De vacatures zijn te vinden op www.nncz.nl

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen