GGD Groningen verruimt openingstijden en opent extra locaties

Foto: De Redactie

De boostercampagne is volop aan de gang. Om elke 18-plusser voor eind januari de gelegenheid te geven voor een boosterprik verruimt GGD Groningen de openingstijden en komen er extra locaties bij. Ook zijn verschillende samenwerkingen ingezet en processen nog efficiënter ingericht, aldus GGD Groningen.

Verruimde openingstijden

Om iedereen te kunnen vaccineren gaan drie locaties ook ’s avonds open. Aan de Osloweg in Groningen en bij Hanze Plaza in Groningen kunnen mensen vanaf week 51 van 9.00 uur tot 21.00 uur ’s avonds terecht. Dat geldt ook voor de locatie in Veendam. De locaties in Zuidhorn, Scheemda en Appingedam zijn open van 9.00 tot 17.00 uur.

Extra locaties: Scheemda en Appingedam

Aanstaande maandag heropent de locatie ‘Eextahal’ in Scheemda aan Plantsoenlaan 19. Twee dagen later op woensdag 22 december wordt gestart met vaccineren in sporthal Eelwerd in Appingedam aan de Opwierderweg 65. Op beide locaties kunnen 1.650 prikken per dag gezet worden. Men kan hier terecht voor een boosterprik en voor een 1e , 2e of 3e prik.

Samenwerking huisartsen en zorginstellingen

Door samen te werken met huisartsen en zorginstellingen worden kwetsbaren snel geboosterd. Zo zijn bewoners van 30 zorginstellingen in Groningen voor de kerstdagen gevaccineerd doordat GGD Groningen langsgaat bij deze zorginstellingen om te vaccineren. Daarnaast worden opgetrokken spuiten gespuiten geleverd aan huisartsen, zodat zij hun eigen patiënten kunnen vaccineren. De afgelopen twee weken zijn al circa 3.500 vaccins aan hen verstrekt.

Aantal prikken

Door de opening van twee extra locaties en door verruiming van openingstijden op andere locaties kan GGD Groningen 9.800 prikken per dag zetten. Inmiddels zijn ruim 35.000 boosters gezet en we schalen op naar een niveau van bijna 60.000 prikken in week 52.

Voldoende medewerkers

De afgelopen weken is flink ingezet op het werven van medewerkers. Oud-medewerkers zijn gevraagd weer te helpen en ook ziekenhuizen, scholen (medische opleidingen), Rode Kruis en organisaties op gebied van veiligheid en logistiek helpen mee. De vaccinatie-ploeg is inmiddels op de benodigde sterkte.

Online afspraak en sneller uitnodigen

Om alles goed en snel te laten verlopen wordt de boostervaccinatie alleen op afspraak gegeven, meldt de GGD. Het dringende advies is om deze online, via coronavaccinatie-afspraak.nl te maken. Op dit moment kunnen alle zestig-plussers die tenminste drie maanden geleden hun laatste prik hebben gehad een afspraak maken. Zo gauw er ruimte is om afspraken te maken worden nieuwe jaargroepen (van oud naar jong), zorgmedewerkers en de griepprikgroep uitgenodigd. Dit gebeurt via kanalen als (social) media, website en sms.

Uiteraard ontvangt iedereen een uitnodigingsbrief, maar door gebruik te maken van deze snelle kanalen kunnen meer mensen sneller hun boosterprik halen.

Booster

De booster is bedoeld als oppepper van het immuunsysteem en wordt versneld gezet omdat dit de beste bescherming biedt tegen de naar verwachting zeer snel oprukkende omikron-variant van het coronavirus. De booster wordt gegeven minimaal drie maanden na de laatste vaccinatie, of drie maanden na een coronabesmetting.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen