Elf afdelingen UMCG staken dinsdag

Foto: De Redactie

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) neemt volgende week deel aan de staking voor een beter cao. Aan de actiedag, georganiseerd door de bonden FNV Zorg en Welzijn en CNV Connectief, doen zes universitaire centra mee, waaronder het UMCG.

In totaal elf afdelingen doen mee en gaan een zondagsdienst draaien, meldt het UMCG. Dat houdt in dat ze alleen spoedeisende zorg leveren. Het UMCG meldde dinsdag dat ‘sommige geplande behandelingen en afspraken van patiënten moeten hierdoor worden afgezegd. Het UMCG neemt contact op met u op als uw behandeling of afspraak niet doorgaat’.

Het doel van de staking is strijden voor een betere cao. De onderhandelingen hierover liepen vast. Vorige week ondertekende NU’91 (de beroepsorganisatie voor verpleegkundigen, verzorgenden en aanverwante beroepen) als enige van de vijf bonden het akkoord met de NFU (de overkoepelde organisatie van UMC’s). Daar zijn de andere bonden boos over. De eis van deze bonden blijft een loonsverhoging van 3% voor alle medewerkers.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden