Druk op noordelijke ziekenhuizen blijft onverminderd hoog

Foto: De Redactie

De druk op de noordelijke ziekenhuizen blijft onverminderd hoog. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord Nederland.

Ook deze week is van een dalende trend van instroom aan Covid patiƫnten in de ziekenhuizen nog geen sprake. De noordelijke ziekenhuizen zijn volgens het AZNN bezorgd over de druk, die onverminderd hoog blijft. Vooral de krapte in de personele bezetting en het welzijn van het zorgpersoneel baart de ziekenhuizen zorgen.

Er wordt een beroep gedaan op zorgmedewerkers om te helpen om de roosters voor volgende week rond te krijgen. Dit gebeurt op vrijwillige basis. Waar dat niet lukt, wordt de reguliere zorg verder afgeschaald om het personeel dat al zo lang onder druk staat een paar welverdiende vrije dagen te kunnen geven.

‘Dat het einde nog niet in zicht is blijkt wel uit het aantal besmettingen in Noord-Nederland, dat deze week weer iets is toegenomen’, aldus het AZNN. De meeste besmettingen vinden op dit moment plaats in de leeftijdscategorie 18 tot en met 24 jaar.

Met de landelijke versoepelingen die deze week zijn ingegaan en de grote drukte op Koningsdag verwachten de ziekenhuizen dat de druk nog wel even zal aanhouden.

Inmiddels heeft een kwart van de volwassenen in Noord-Nederland tenminste een eerste prik gehad. De zorginstellingen kijken reikhalzend uit naar het moment waarop de vaccinatiegraad zo hoog is dat de besmettingscijfers naar beneden afbuigen en de aanhoudende druk op het zorgpersoneel zal afnemen.

“In tussentijd roepen we iedereen op de geldende maatregelen in acht te blijven nemen en zich te laten vaccineren zodra een uitnodiging in de bus valt”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden