Negen medewerkers en elf patiënten besmet met corona op verpleegafdeling UMCG

Foto: De Redactie

Negen medewerkers van het Universitair Medisch Centrum Groningen en elf (voormalige) patiënten van verpleegafdeling C2 zijn besmet met het coronavirus. De corona-uitbraak is dit weekend en maandag gebleken, maakte het ziekenhuis maandagmiddag bekend.

Op deze afdeling verblijven patiënten, die geopereerd worden aan hart of longen. De besmette patiënten worden in strikte isolatie verpleegd. De overige patiënten van de afdeling worden in ‘contact-druppelisolatie’ verpleegd en regelmatig getest. Datzelfde gebeurt ook bij patiënten op andere afdelingen die met een positief persoon in contact zijn geweest.

Alle medewerkers van verpleegafdeling C2 worden dagelijks voorafgaand aan hun dienst preventief getest op de corona-poli. Voor de medewerkers van de andere betrokken afdelingen waar besmette patiënten liggen of patiënten die onbeschermd contact hebben gehad met besmette patiënten, wordt een testprogramma op maat gemaakt.

De bron van de besmetting is nog onduidelijk. Er is een groot bron- en contactonderzoek gaande. Volgens het UMCG moeten de eerste besmettingen rond 8 en 9 februari hebben plaatsgevonden. Onderzoek moet duidelijk maken of de besmettingen met elkaar in verband kunnen worden gebracht, en of het om een van de nieuwe varianten gaat. De resultaten daarvan komen waarschijnlijk woensdag.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden