Reguliere zorg voorlopig niet opgeschaald

Foto: De Redactie

De reguliere zorg in de noordelijke regio kan niet worden opgeschaald doordat het aantal coronabesmettingen in de afgelopen week in Noord-Nederland flink is toegenomen. Dat meldt het Acute Zorgnetwerk Noord-Nederland donderdagmiddag.

Het gevolg van de toename is dat ook het aantal Covid-patiënten in de ziekenhuizen toeneemt, waarmee de druk op de ziekenhuizen onverminderd groot blijft. Volgens het AZNN wordt nauwlettend in de gaten gehouden of de kritieke, niet-uitstelbare zorg door kan blijven gaan. Daarvoor zijn op dit moment geen aanwijzingen dat deze zorg in onze regio wordt uitgesteld.

Noord-Nederlandse ziekenhuizen nemen nog dagelijks patiënten over uit overige regio’s.

Testbereidheid

Het aantal afgenomen testen neemt in alle provincies toe. De XL-straat in Groningen wordt goed bezocht. L-teststraten in Leeuwarden en Assen zullen naar verwachting in december worden geopend. Het aantal besmettingen blijft vooral toenemen onder de actieve populatie (30-60 jarigen). Op de werkvloer is het van belang dat medewerkers de regels, zoals de 1.5 meter afstand en het dragen van mondkapjes, goed in acht blijven nemen. Relatief veel besmettingen worden volgens AZNN opgelopen in koffie- en pauzeruimtes.

Regionaal vaccinatiebeleid

Er zijn, zowel landelijk als regionaal, veel vragen rondom het coronavaccin. Daarvoor is in opdracht van het ROAZ/GHOR strategisch kernteam een regionale werkgroep geformeerd om het Covid-vaccinatiebeleid voor de noordelijke regio nader te verkennen. De werkgroep is deze week voor het eerst bijeen geweest onder voorzitterschap van Jos Rietveld, de Directeur Publieke Gezondheid Groningen. De groep komt vanaf nu wekelijks bij elkaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden