Martini Ziekenhuis sluit opnieuw twee operatiekamers

Foto: CC BY 2.0/Wikipedia Commons/ Bert from Netherlands

Het Martini Ziekenhuis sluit vanaf maandag 19 oktober opnieuw twee operatiekamers. Daarmee zijn vier van de in totaal veertien operatiekamers tijdelijk gesloten. Dat meldde het ziekenhuis dinsdagochtend.

Patiënten die een afspraak hebben voor een geplande operatie worden mogelijk gebeld dat deze niet door kan gaan. Afspraken in de poliklinieken gaan vooralsnog, digitaal of in het ziekenhuis wel door. Ook spoedzorg en oncologische zorg blijven plaatsvinden.

De reden is volgens het ziekenhuis de gestaag toenemende stroom van coronapatiënten, vooral op de verpleegafdelingen. De verwachting is dat ook de komende tijd nog meer coronapatiënten, ook uit andere delen van het land moeten worden opgenomen.

‘We hebben regionaal en landelijk de verplichting om zo goed mogelijk onze capaciteit in te zetten voor de zorg voor coronapatiënten’, aldus bestuursvoorzitter Hans Feenstra. “Het knelpunt zit naast het aantal bezette bedden door coronapatiënten, vooral in het beschikbare personeel. We hebben niet voldoende mensen om zorg te verlenen aan steeds meer coronapatiënten én daarbij ook alle reguliere zorg door te laten gaan. We kunnen helaas niet anders dan kijken waar zorg uitgesteld kan worden. Hoe naar dat ook is voor alle betrokkenen.”

Twee weken geleden sloot het Martini Ziekenhuis al twee operatiekamers en werd de afspraak van ongeveer tachtig patiënten uitgesteld.

Lees ook: Martini Ziekenhuis sluit twee OK’S; tachtig operaties uitgesteld

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden