Martini Ziekenhuis sluit twee OK’S; tachtig operaties uitgesteld

Foto: De Redactie

Het Martini Ziekenhuis sluit vanaf dinsdag twee operatiekamers om ruimte te maken in de planning om druk op personeel te verminderen. ‘Door verminderde inzetbaarheid onder zorgpersoneel in het Martini Ziekenhuis neemt de werkdruk toe’, meldt het ziekenhuis dinsdagmiddag.

Bijna 10 procent van de mensen is thuis, waarvan een deel vanwege verkoudheidsklachten en anderen vanwege seizoensgriep. Ook ziet het ziekenhuis daarnaast dat het aantal COVID-patiënten gestaag toeneemt en dit vraagt om extra inzet van medewerkers. De flexibele capaciteit is volgens het ziekenhuis al bijna geheel benut.

‘Dit betekent dat er nog heel weinig rek in zit en dat baart me zorgen,’ zegt bestuursvoorzitter Hans Feenstra. ‘Het is belangrijk dat onze collega’s goed inzetbaar blijven, zeker gezien de verwachting dat deze situatie de komende maanden aanhoudt. We hebben daarom besloten de zorg nu in beperkte mate af te schalen om zo ruimte te creëren in de planning.’

De sluiting van de twee OK’s voor de komende twee weken betekent dat de afspraak van ongeveer 80 patiënten wordt uitgesteld. De patiënten zijn inmiddels gebeld. Na deze twee weken wordt de situatie opnieuw bekeken.

‘We realiseren ons dat het voor patiënten echt heel vervelend is dat we een aantal operaties op korte termijn afzeggen. Door nu tijdelijk twee OK’s te sluiten, hopen we de impact zo klein mogelijk te houden,’ aldus bestuursvoorzitter Hans Feenstra.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden