GGD Groningen: Twaalf nieuwe bevestigde besmettingen sinds donderdag

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn sinds donderdag twaalf nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Het totaal aantal bevestigde besmettingen komt daarmee op 440 besmettingen. Dat blijkt uit de cijfers van de GGD.

Donderdag 6 augustus stond het aantal besmettingen nog op 428.

Uit de uitgebreide update afgelopen woensdag bleek dat in de afgelopen week 34 personen besmet waren door het coronavirus. Daarvan waren 15 personen tussen de 15 en 30 jaar.

Het aantal werkelijke besmettingen dat we tot nu toe in onze provincie hebben gehad ligt hoger, omdat tot 1 juni 2020 niet alle inwoners met klachten konden worden getest. Ook laat mogelijk niet iedereen met klachten zich testen.

Het aantal overlijdens aan een bewezen corona-infectie is in de provincie Groningen met 17 onveranderd gebleven. Dit aantal is gelijk sinds 16 mei.

Tussen donderdagochtend en vrijdagochtend zijn landelijk 519 nieuwe coronagevallen vastgesteld. Dat is iets minder dan de 601 die het Coronadashboard van de overheid donderdag meldde, maar meer dan in de dagen daarvoor.

Het grootst aantal besmettingen komen uit de regio Rotterdam-Rijnmond en Amsterdam-Amstelland. In de afgelopen zeven dagen zijn in Nederland 3200 nieuwe besmettingen vastgesteld.

Ziekenhuizen behandelen momenteel 105 mensen die het coronavirus onder de leden hebben. Dat zijn er drie minder dan op donderdag. Het aantal opgenomen coronapatiënten is dan ook “niet essentieel veranderd”, concludeert voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden