GGD Groningen: Twaalf nieuwe bevestigde besmettingen

Foto: Publiek Domein

GGD Groningen meldt dat er twaalf nieuwe bevestigde besmettingen met het coronavirus in de provincie zijn vastgesteld in de afgelopen week. Er is volgens de GGD een duidelijke stijging van het aantal besmettingen te zien.

Van de twaalf besmettingen hebben zeven personen de leeftijd tussen 20 en 40 jaar. Bij vijf van deze was sprake van terugkeer uit het buitenland. Vier personen hadden contact met iemand die het coronavirus had. Van de overige drie personen is de bron onbekend.

In totaal zijn 385 bevestigde besmettingen sinds het begin van de epidemie vastgesteld. Het aantal werkelijke besmettingen dat we tot nu toe in onze provincie hebben gehad ligt hoger, omdat tot 1 juni 2020 niet alle inwoners met klachten konden worden getest. Ook laat mogelijk niet iedereen met klachten zich testen.

Het aantal overlijdens aan een bewezen corona-infectie is in de provincie Groningen met 17 onveranderd gebleven. Dit aantal is gelijk sinds 16 mei.

In de afgelopen week zijn tussen 22 en 28 juli 2.979 personen getest op COVID-19. Daaruit voort kwamen de twaalf positief geteste personen. (0,4 procent). Sinds 1 juni tot en met 28 juli zijn 15.222 personen getest op de GGD-testlocatie bij het UMCG.

Het bijft volgens de GGD belangrijk om alert te zijn en de basisregels te volgen, zoals thuisblijven bij klachten en te laten testen, anderhalve meter afstand houden, vaak de handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog en drukte vermijden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden