GGD Groningen: Drie nieuwe coronabesmettingen in provincie Groningen

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen week drie nieuwe besmettingen met COVID-19 bijgekomen. Sinds het begin van de epidemie zijn bij 376 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld.

In de wekelijkse update van de GGD werd woensdag gemeld dat in de voorgaande week er twee nieuwe besmettingen bijgekomen waren. De bron van die twee besmettingen was in beide gevallen te herleiden tot clusters elders in Nederland.

Het beeld in Nederland is momenteel dat nieuwe besmettingen gerelateerd zijn aan lokale uitbraken in Nederland of het buitenland.

Het aantal werkelijke besmettingen dat we tot nu toe in onze provincie hebben gehad, ligt hoger dan 376, omdat tot 1 juni 2020 niet alle inwoners met klachten konden worden getest. Ook laat mogelijk niet iedereen met klachten zich testen.

Het aantal overlijdens aan een bewezen corona-infectie is in de provincie Groningen met 17 onveranderd gebleven. Dit aantal is gelijk sinds 16 mei.

Het landelijke aantal ziekenhuisopnames door corona stijgt nog niet, ondanks de recente stijging van het aantal besmettingen. Dat zegt Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Het aantal coronapatiënten in ziekenhuizen is vrijdag weer tot onder de honderd gezakt. Het daalde van 106 naar 91, volgens cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding. Dit komt doordat het aantal patiënten op verpleegafdelingen hard daalde, van 91 naar 74. Het aantal coronapatiënten op de intensive care is stabiel. Al een week zijn het er 15 tot 17.

Het aantal coronabesmettingen nam in de afgelopen weken toe. Als dat gebeurt, kan het betekenen dat een tijd later het aantal ziekenhuisopnames en het aantal sterfgevallen stijgen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden