GGD Groningen: Vier besmettingen in afgelopen week

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen week vier nieuwe besmettingen met COVID-19 vastgesteld. Dat blijkt uit de gepubliceerde wekelijkse update van GGD Groningen.

Van de vier nieuwe besmettingen, kwamen volgens de GGD drie personen vanuit het buitenland (weer) naar Groningen.

Sinds het begin van de epidemie is bij 371 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld. Van deze 371 personen zijn 191 personen in de zorg werkzaam. In totaal zijn er 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19. Er zijn sinds 16 mei geen nieuwe personen meer gemeld, die overleden zijn als gevolg van het coronavirus.

Afgenomen coronatesten

In totaal zijn in de periode van 1 juni tot en met woensdag 7 juli 7.733 personen getest op het virus. Daarvan bleken elf personen positief. Het percentage besmettingen blijft laag, ondanks de versoepeling van coronamaatregelen.

Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger dan 371, omdat tot 1 juni 2020 niet alle inwoners met klachten konden worden getest en mogelijk nu niet iedereen met klachten zich laat testen.

De toename van vier besmettingen in de afgelopen week komt deels door introductie vanuit het buitenland. Volgens de GGD ‘moeten we dus alert blijven en de huidige maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus in acht blijven nemen”.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden