GGD Groningen: “Geen nieuwe coronabesmettingen in Groningen”

Foto: Publiek Domein

Er zijn geen nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in de provincie Groningen sinds 18 juni. Dat blijkt uit de update cijfers van GGD Groningen maandagmiddag.

Bij 367 personen in de provincie Groningen is COVID-19 vastgesteld sinds het begin van de epidemie. Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt hoger dan 367 omdat niet alle inwoners met klachten worden getest.

In totaal zijn er 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19. Dit aantal is hetzelfde sinds 16 mei.

Lichte stijging coronapatiënten op ic

Voor het eerst in heel lange tijd liggen minder dan 200 coronapatiënten nog in een ziekenhuis. Het aantal daalde van 208 naar 189, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Het aantal coronapatiënten op de intensive care steeg iets, van 30 naar 32. Verpleegafdelingen behandelen nog 157 mensen met Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 21 minder dan op zondag.

Op de intensive cares liggen 527 mensen met andere aandoeningen. Dat zijn er 14 minder dan op zondag. In totaal liggen nu 559 mensen op een ic. Dat aantal schommelt al tijden rond de 600. Onder normale omstandigheden behandelen intensivecareafdelingen zo’n 900 mensen. “De reguliere zorg is nog niet op het oude peil”, concludeert Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Landelijk

In de afgelopen 24 uur kreeg het RIVM twee nieuwe meldingen van personen die zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat brengt het totaal aantal coronadoden in Nederland op 6.107.

Daarnaast steeg het aantal coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis met drie patiënten naar 11.874.

Het totaalaantal vastgestelde besmettingen steeg de afgelopen 24 uur met 78 naar 50.223 besmettingen.

De patiënten zijn niet allemaal de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige meldingen krijgt het RIVM pas later binnen. Ook ligt het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.

Er is een vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.

Actuele cijfers COVID-19 van maandag 29 juni 2020

  • Positief geteste personen: 50.223 (+78);
  • Ziekenhuisopnames: 11.874 (+3);
  • Overleden personen: 6.107 (+2).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden