GGD Groningen: “Twee nieuwe coronabesmettingen in Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn twee nieuwe coronabesmettingen vastgesteld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van de GGD Groningen dinsdagmiddag.

Sinds het begin van de epidemie is in totaal nu bij 367 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld. Ook zijn 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19. Dit aantal blijft gelijk sinds 16 mei.

Het RIVM meldde eerder dinsdagmiddag dat in de periode van 3 tot en met 16 juni vier bevestigde besmettingen met COVID-19 was vastgesteld. In deze periode zijn er geen nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis met het coronavirus en ook geen personen overleden als gevolg van het coronavirus.

Lees ookRIVM: Geen Groningse coronapatiënten in ziekenhuis

Landelijk

In de afgelopen 24 uur kreeg het RIVM 5 nieuwe meldingen binnen van personen, die zijn overleden als gevolg van het coronavirus. Het totaal aantal overledenen komt daarmee op 6.070.

Daarnaast zijn er 4 patiënten in het ziekenhuis opgenomen. In totaal zijn er nu 11.834 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis.
Het totaal aantal vastgestelde positief geteste personen steeg de afgelopen 24 uur met 140 naar 49.087.

De laatste dag zonder een corona-sterfgeval was 9 maart. Het totale dodental in Nederland stond toen op vier.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger, omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt. Ook is er sprake van vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.

Actuele cijfers COVID-19 van dinsdag 16 juni 2020

  • Positief geteste personen: 49.087 (+140);
  • Ziekenhuisopnames: 11.834 (+4);
  • Overleden personen: 6.070 (+5).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden