RIVM: Geen Groningse coronapatiënten in ziekenhuis

In de gemeente Groningen zijn in de periode van 3 tot en met 16 juni vier coronabesmettingen gemeld. Dat blijkt uit de cijfers van Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdagmiddag.

Volgens het RIVM zijn 1,7 personen per 100.000 inwoners gemeld met Covid-19. In deze periode zijn er geen nieuwe patiënten opgenomen in het ziekenhuis met het coronavirus en ook geen personen overleden als gevolg van het coronavirus.

In het oosten van de provincie Groningen zijn geen nieuwe COVID-19 meldingen geconstateerd.

Het RIVM publiceert vanaf vandaag verschillende gegevens, waaronder een kaart van Nederland, waarop de gegevens zijn te lezen hoe het coronavirus zich ontwikkelt in de afgelopen periode.

Landelijk

In de afgelopen 24 uur kreeg het RIVM 5 nieuwe meldingen binnen van personen, die zijn overleden als gevolg van het coronavirus. Het totaal aantal overledenen komt daarmee op 6.070.

Daarnaast zijn er 4 patiënten in het ziekenhuis opgenomen. In totaal zijn er nu 11.834 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis.
Het totaal aantal vastgestelde positief geteste personen steeg de afgelopen 24 uur met 140 naar 49.087.

Van alle gemelde patiënten is volgens het RIVM de helft 59 jaar of ouder. De helft van de opgenomen patiënten is 69 jaar of ouder, van de overleden patiënten was de helft 83 jaar of ouder.

Het werkelijke aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger, omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest wordt. Ook is er sprake van vertraging tussen de dag van ziekenhuisopname of overlijden en de dag waarop dat gerapporteerd wordt.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden