GGD Groningen: “Eén nieuwe coronabesmetting in Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen is opnieuw één nieuwe coronabesmetting vastgesteld in de afgelopen 24 uur. Dat blijkt uit de cijfers van de GGD Groningen maandagmiddag.

Sinds het begin van de epidemie zijn in totaal nu bij 365 personen in de provincie Groningen COVID-19 vastgesteld. Ook zijn 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19. Dit aantal blijft gelijk sinds 16 mei.

Het aantal opgenomen patiënten met COVID-19 is in de gemeente Groningen ook stabiel gebleven. Dat bleek uit de gepubliceerde cijfers van het RIVM maandagmiddag.

Landelijk

Het officiële dodental is in de afgelopen 24 uur met zes personen toegenomen naar 6.065. Ook steeg het aantal ziekenhuisopnames met drie nieuwe opnames naar 11.828 ziekenhuisopnames.

Het totaal aantal vastgestelde coronabesmettingen nam toe met 165 naar 48.948 positief geteste personen.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Aantal coronapatiënten op ic voor derde dag op rij gestegen

Voor de derde dag op rij is het aantal coronapatiënten op de intensive care gestegen. Op de afdelingen liggen momenteel 87 patiënten, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). Dat zijn er acht meer dan op zondag en veertien meer dan afgelopen vrijdag.

Het is de eerste keer sinds de piek van de coronacrisis begin april dat het aantal coronapatiënten op de ic’s drie dagen op rij toeneemt.

In de provincie Groningen liggen geen patiënten met COVID-19 meer op de intensive care, bleek uit de laatste cijfers van het Regionaal Overleg Acute Zorg Noord-Nederland (ROAZ NN). Het ROAZ geeft sinds 24 april niet dagelijks meer een update van het aantal coronapatiënten op de Groningse ic’s en de verpleegafdelingen.

Actuele cijfers COVID-19 van maandag 15 juni 2020

  • Positief geteste personen: 48.948 (+165);
  • Ziekenhuisopnames: 11.831 (+3);
  • Overleden personen: 6.065 (+6).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden