GGD Groningen: “Twee nieuwe coronabesmettingen in de provincie Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn twee nieuwe positief bevestigde besmettingen met het COVID-19 virus vastgesteld. Dat meldt de GGD Groningen donderdagmiddag.

In totaal zijn er nu 358 bevestigde besmettingen met het coronavirus. Woensdag meldde de GGD dat bij 356 personen in de provincie Groningen COVID-19 was vastgesteld sinds de uitbraak van de epidemie. Van deze 356 personen zijn er 188 in de zorg werkzaam.

Het aantal werkelijke besmettingen in onze provincie ligt volgens de GGD hoger dan 356 omdat niet alle inwoners met klachten konden worden getest.

Het aantal overledenen is gelijk gebleven met woensdag. In totaal zijn er 17 mensen uit de provincie Groningen overleden aan bewezen COVID-19.

Het aantal Groningse coronapatiënten in ziekenhuizen is volgens het RIVM stabiel gebleven. Dat bleek uit de gepubliceerde cijfers donderdagmiddag. Volgens het RIVM werden achttien personen opgenomen in het ziekenhuis (gemeld).

Landelijk

Landelijk is het aantal overledenen in het afgelopen etmaal met 13 personen gestegen naar totaal 5.990. Ook zijn 209 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19 bij het RIVM. Dat is veel meer dan de afgelopen dagen en wordt veroorzaakt door de toename van het aantal tests.

Daarnaast zijn er 12 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). In totaal zijn er nu 11.771 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Actuele cijfers COVID-19 van donderdag 4 juni 2020

Positief geteste personen: 46.942 (+209);
Ziekenhuisopnames: 11.771 (+12);
Overleden personen: 5.990 (+13).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden