GGD Groningen: “Geen nieuwe coronabesmettingen in de provincie Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen zijn geen nieuwe positief bevestigde besmettingen met het COVID-19 virus vastgesteld. Dat meldt de GGD Groningen zaterdagmiddag.

Volgens de GGD zijn er nu 356 mensen positief getest op COVID-19. Zowel vrijdag als zaterdag werd één nieuwe besmetting geconstateerd.

Het daadwerkelijke aantal besmettingen ligt hoger volgens de GGD omdat niet iedereen getest wordt. Het aantal mensen dat in Groningen overleed aan het coronavirus blijft staan op zeventien.

Het RIVM meldde eerder zondagmiddag dat het aantal coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis uit de gemeente Groningen stabiel is. Er werden achttien personen opgenomen in het ziekenhuis (gemeld).

Landelijk

Het officiële aantal doden door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 5956. In de afgelopen 24 uur kreeg het RIVM 5 nieuwe meldingen van sterfgevallen binnen.

In Nederlandse ziekenhuizen zijn 8 nieuwe patiënten opgenomen vanwege het coronavirus, waarmee het totale aantal stijgt naar 11.735.

Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg met 185 naar 46.442. Dat zijn er meer dan zaterdag toen er 131 nieuwe besmettingen werden geteld.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Gegevens over sterfgevallen en ziekenhuisopnames van patiënten worden soms ook later gemeld. Het werkelijke aantal coronadoden ligt hoger, omdat niet iedereen wordt getest.

Actuele cijfers COVID-19: 31 mei 2020

Positief geteste personen: 46.442 (+185);
Ziekenhuisopnames: 11.735 (+8);
Overleden personen: 5.956 (+5).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden