GGD: “Opnieuw één nieuwe coronabesmetting in provincie Groningen”

Foto: Publiek Domein

In de provincie Groningen is opnieuw een coronabesmetting vastgesteld het afgelopen etmaal. Dat meldt de GGD Groningen zaterdagmiddag.

Ook vrijdag meldde de GGD één nieuwe besmetting met het COVID-19 virus. Volgens de GGD zijn er nu 356 mensen positief getest op COVID-19.

Het daadwerkelijke aantal besmettingen ligt hoger volgens de GGD omdat niet iedereen getest wordt. Het aantal mensen dat in Groningen overleed aan het coronavirus blijft staan op zeventien.

Landelijk

Eerder zatermiddag meldde het RIVM weten dat er landelijk twintig mensen zijn komen te overlijden. Het totaal aantal doden komt daarmee op 5.951. Vijf mensen moesten opgenomen worden in een ziekenhuis waarmee er nu 11.727 patiënten in een ziekenhuis liggen of hebben gelegen. Het aantal positieve besmettingen steeg met 131 tot 46.257.

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Actuele cijfers COVID-19 van zaterdag 30 mei 2020

  • Positief geteste personen: 46.257 (+131);
  • Ziekenhuisopnames: 11.727 (+5);
  • Overleden personen: 5.951 (+20).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden