Lefier realiseert 124 appartementen

Foto: Communicatie Lefier

Op de hoek van de Antillenstraat/Korreweg gaat lefier 124 huurappartementen realiseren. Alle appartementen worden aardbevingsbestendig en gasloos gebouwd.

De plannen voor het ontwerp zijn uitgewerkt door KAW Architecten. De bouw van de appartementen starten naar verwachting begin 2020.

Twee- en driekamerappartementen

Op de plek waar eerder een school stond komt straks een appartementengebouw van vier lagen die aan de kant van het Van Starkenborghkanaal doorloopt in een woontoren van 13 lagen hoog. De twee- en driekamerappartementen hebben een oppervlakte van ongeveer 50 tot ongeveer 80 m². Er zijn diverse mogelijkheden om te parkeren, onder andere op het binnenterrein aan de Antillenstraat. De appartementen krijgen een huurprijs van ongeveer 593 euro.

“Met de gemeente hebben we afspraken gemaakt om fors te blijven investeren in betaalbare huurwoningen. Met de bouw van deze 124 appartementen maken we weer een mooie stap”, aldus Pieter Witzenburg, directeur vastgoed van Lefier.

Aan het Van Starkenborghkanaal

In de Korrewegwijk is alles binnen handbereik: scholen, diverse winkels, sportvoorzieningen en ook het centrum is dichtbij. Het complex heeft een mooie ligging aan het Van Starkenborghkanaal. De strook aan de oostzijde van het gebouw wordt ingericht als ecozone. Langs het water komt een openbare toegankelijke strook.

Het voorontwerp is kortgeleden goedgekeurd door de welstand en het plan kan nu verder uitgewerkt worden.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen