FC Groningen nog ongeslagen na inhaalrace tegen Feyenoord

16 sep , 10:35 Sport
fc groningen 11
Groningen keek tegen een achterstand aan van 2-0 in de wedstrijd tegen Feyenoord. De wedstrijd eindigde in een gelijkspel door twee goals van invaller Brynjolfur Willumsson.
In de eerste helft had Feyenoord het meeste balbezit en was op een enkel moment Groningen gevaarlijk. Er waren kansen voor Romano Postema, maar de aangespeelde ballen door Leandro Bacuna en Thom van Bergen waren net niet goed voor een goal. Een hoekschop van Feyenoord kwam ongelukkig op het hoofd van Van Bergen waardoor Groningen voor rust op 0-1 achterstand kwam. Keeper Vaessen wist een met een goede redding een grotere achterstand te voorkomen.
In de tweede helft waren er verschillende kansen voor beide teams om te scoren. Na een klein half uur spelen wist Paixao de score te verdubbelen, 0-2. FC Groningen ging vervolgens nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Brynjolfur Willumsson zorgde 9 minuten voor het einde dat de spanning terugkwam door de 1-2 te scoren. In de blessuretijd wist Willumsson opnieuw te scoren. Hij kopte binnen na een voorzet van Finn Stam, 2-2.
FC Groningen is na de terugkeer in de eredivisie nog steeds ongeslagen en staat na het gelijkspel op de vierde plaats met negen punten. Volgende week zondag speelt Groningen uit tegen SC Heerenveen.