Donar verliest van Okapi Aalst

06 okt , 11:25 Sport
blender 2958862 960 720 basketbal
Publiek Domein
Donar verloor zaterdagavond van de laatste op de ranglijst Okapi Aalst in Aalst. Het werd 93-91.
De verschillen waren de hele wedstrijd klein. Het eerste kwart eindigde in 19-17.
Donar kwam het tweede kwart beter in het spel, maar het blijft over een weer gaan. Het tweede kwart is voor Donar en eindigt met 19-22. Bij rust staat Donar voor met 1 punt, 38-39. In het derde kwart wist Okapi iets uit te lopen, 68-63.
In het laatste kwart wist Donar weer op gelijke hoogte te komen, maar aan het eind wisten de Belgen te blijven scoren. Tijdens de laatste aanval van de thuisploeg maakte Tim Hoeve van Donar een persoonlijke fout, waardoor de tegenstander twee vrije worpen kreeg. Die werden benut, en een laatste driepuntsschot van Veinot ging mis, waardoor de thuisploeg de wedstrijd wist te winnen met 93-91.
Topscorers bij Donar waren Keevan Veinot met 20 punten, Kjeld Zuidema met 15 punten en Tim Hoeve met 14 punten. Bij Okapi Aalst was Niels Van Den Eynde topscorer met 20 punten.
Donar staat op de vijftiende plaats met twee punten uit vier wedstrijden in de BNXT League en staat nu vlak onder Okapi.
Dinsdag speelt Donar weer een wedstrijd in de ENBL. Donar speelt dan tegen Valmiera Glass ViA in Letland. Komende zaterdag speelt Donar vervolgens de thuiswedstrijd in de BNXT League tegen PrismaWorx BAL uit Weert.
Beide ploegen maakten er zaterdag geen goede wedstrijd van, maar spannend was die wel, omdat de verschillen klein waren. Na het eerste kwart was het 19-17, bij rust 38-39. Na rust liep de thuisploeg even uit naar 62-53, wat achteraf het grootste verschil in de wedstrijd bleek. Aan het eind van het kwart was het verschil toch weer teruggebracht tot 5: 68-63.
In de slotfase van het laatste kwart leken twee driepunters van de Belgen Donar de das om te doen; bij de eerste werd de stand 87-82 en korte tijd later werd het 90-82. Toch zorgden Keevan Veinot en Kjeld Zuidema met driepunters ervoor dat het 91-88 werd, met nog 24 seconden op de klok. Na balverlies voor Okapi maakte Veinot nogmaals een driepunter, waardoor de stand 91-91 werd. Tijdens de laatste aanval van de thuisploeg maakte Tim Hoeve van Donar een persoonlijke fout, waardoor de tegenstander twee vrije worpen kreeg. Die werden benut, en een laatste driepuntsschot van Veinot ging mis, waardoor de thuisploeg er met de wedstrijdpunten vandoor ging.
Topscorers bij Donar waren Keevan Veinot met 20 punten, Kjeld Zuidema met 15 punten, Tim Hoeve met 14 punten en Sam van Oostrum met 12 punten. Bij Okapi Aalst was Niels Van Den Eynde topscorer met 20 punten.
Donar staat op de vijftiende plaats in de BNXT League, nu vlak onder Okapi, en heeft 2 punten uit 4 wedstrijden.
Komende dinsdag speelt de ploeg van coach Andrej Stimac weer een wedstrijd in de ENBL. In Letland speelt Donar dan tegen Valmiera Glass ViA. Komende zaterdag is er weer een thuiswedstrijd in de BNXT League, waarbij Donar het in Martiniplaza opneemt tegen PrismaWorx BAL uit Weert.