GHHC Groningen Dames 1 speelt gelijk tegen Nijmegen

Zondag speelden de hockeydames 1 van GHHC uit tegen NMHC Nijmegen in speelronde 10. Opnieuw stond een topwedstrijd gepland ditmaal tegen de nieuwe nummer 2.

Aan het begin van de wedstrijd konden de dames van GHHC niet echt in het spel komen, waarbij Nijmegen net iets feller en sterker spel liet zien. Nijmegen had meer vat op de wedstrijd en konden een aantal keren met een aantal gevaarlijke ballen door de cirkel spelen.

Knokkend door combinaties te zoeken en afwisselend lange ballen te spelen hadden Hedi Koning en Marloes Pouw een mooie actie en aanval. De Keeper van Nijmegen wist de bal weg te tikken. Voor rust bleef Nijmegen dringen voor de goal van GHHC.

Na de rust met de boodschap ‘er zit meer in en stapje extra’ kregen de hockeydames meer grip op de wedstrijd en zetten goede druk op de verdediging. Dit leidde tot een aantal goede kansen. Echter moest het team goed op de ruimte letten die achter hun viel. Hier wist Nijmegen ook meerdere keren gebruik van te maken.

Aan het eind van de wedstrijd na een beter spelend team na rust kregen de hockeysters nog een strafcorner maar deze werd gestopt door een speelster van Nijmegen die de bal tussen haar benen had en onspeelbaar maakte. Hierop volgde een strafbal, maar deze werd niet hard en zuiver genoeg genomen in de hoek. De keepster wist de bal te stoppen.

Na nog twee strafcorners, waarvan één in de laatste minuut was de wedstrijd afgelopen. Het was een doelpuntloze, maar daarom niet minder spannende wedstrijd.

GHHC Dames 1 staan nog steeds aan kop en spelen komend weekend thuis om 12.45 uur tegen de nummer 11 Warande.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen