FC Groningen wint chaotisch duel van Sparta

FC Groningen heeft zondagmiddag na een chaotisch duel drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Sparta in Rotterdam.

In de eerste helft kreeg Groningen een strafschop tegen maar deze inzet van Mohamed Rahyi werd door doelman Sergio Padt prima tegengehouden. Halverwege de eerste helft zorgde Joel Asoro voor de voorsprong na een mooie voorzet van Lundqvist. Tien minuten later was het dezelfde Lundqvist die voor de 2-0 zorgde na een lage voorzet van Zeefuik.

Vlak na rust wees de scheidsrechter opnieuw naar de stip en gaf een tweede strafschop. Opnieuw was het Rahyi, die de strafschop nam en deze keer wel raak schoot: 1-2.

In de resterende tijd van de tweede helft wist Sparta geen kansen meer te creƫeren.

Aanstaande zaterdag 22 februari speelt FC Groningen de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.