Hockeydames GHHC Groningen winnen opnieuw

Het sprookje duurt voort. De Hockeydames GHHC Groningen hebben met 2-1 gewonnen van Almere.

De dames wisten dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden; Almere heeft een aantal behendige speelsters.

Almere startte de wedstrijd meteen met volle druk, terwijl GHHC Groningen moeilijk uit de startblokken kwam, meldt de hockeyclub. De 1-0 was voor Almere, na een moment van onoplettendheid.

Dit was de “Wake-up” call voor de Groningse hockeydames. Naarmate de eerste helft vorderde kwamen ze beter in het spel. Eerst werd een goal van Marloes Pouw afgekeurd, maar na een mooie aanval, waarbij Anne van Erp rechts de cirkel binnen kwam en de bal voor gaf, kon Hedi Koning de bal naast de keeper pushen. Het was 1-1.

In de tweede helft kreeg Groningen een aantal grote kansen, met een bal op de kruising getipt en een bal die net voorlangs ging. Almere werd in de tweede helft niet echt meer gevaarlijk. In de laatste seconden kreeg GHHC nog een strafcorner, die werd benut door Jorien Werumeus-Buning nadat het eindsignaal al geklonken had. Eindstand 2-1.

De Hockeydames GHHC Groningen voeren de lijst aan met 24 punten uit 8 wedstrijden.

Volgende week spelen de hockeydames uit tegen HC Rotterdam.