Donar ten onder tegen Landstede in Zwolle

Donar heeft donderdagmiddag een flinke nederlaag geleden in de vijfde wedstrijd om de landstitel. Donar verloor in Zwolle met 85-53 van Landstede Basketbal.

De hele wedstrijd was voor de thuisploeg. Het eerste kwart eindigde in 30-13. Bij rust had Donar 1 punt van de achterstand weten in te lopen en stond het 45-29 op het scorebord. In het derde wisten de Groningse basketballers bijna niet tot scoren te komen. Donar wist maar 7 punten te maken: 57-36. In het laatste kwart drong Donar niet meer aan en eindigde de wedstrijd in 85-53.

Topscorer bij Donar was Grant Sitton met 11 punten.

Zaterdag speelt Donar de zesde beslissende wedstrijd in MartiniPlaza. De stand is deze best-of-seven serie is nu 2-3 in het voordeel van Landstede. Als Donar wint volgt de zevende beslissende wedstrijd zondag in Zwolle.