Wedstrijd gestaakt tussen PEC Zwolle en FC Groningen

De competitiewedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen is woensdagavond gestaakt. Door onweer, bliksem en hoosbuien kon de veiligheid niet meer gegarandeerd worden.

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof legde de wedstrijd stil na 57 minuten spelen bij de tussenstand 1-2 in het voordeel van FC Groningen.

In de eerste helft scoorde Kaj Sierhuis de 0-1 binnen op aangeven van Ritsu Doan. In de 30ste minuut had Zwolle de kans via Younes Namli maar deze bal belandde op de paal in de rebound.

Na rust is het Lennart Thy die in de 47e minuut de gelijkmaker binnenkopte. In de 52e minuut krijgt PEC-speler Crooij de kans, maar bood doelman Padt een knappe redding.

Paul Gladon zorgde vervolgens in de 56e minuut voor de voorsprong door vanaf de rand van het strafschopgebied de bal in de verre hoek te schieten.

In de 57e minuut legde vervolgens de scheidsrechter de wedstrijd stil.

Maandagavond 29 april om 20.00 uur wordt de rest van de wedstrijd uitgespeeld. FC Groningen laat weten dat de kaarten geldig blijven.