Kasper Larsen en Etiënne Reijnen naar FC Groningen

Foto: Jan Buurma

Vrijdagmorgen presenteerde FC Groningen tijdens een persontbijt twee nieuwe aanwinsten: Kasper Larsen en Etiënne Reijnen.

Binnen 24 uur na het vertrek van Eric Botteghin naar Feyenoord heeft FC twee vervangers.

Kasper Larsen
Kasper Larsen is een 22-jarige Deense centrale verdediger, afkomstig van Odense BK. Hij wordt vandaag medisch gekeurd en bij groen medisch licht tekent hij een contract voor drie seizoenen, met een optie op nog een jaar.

In het seizoen 2011/2012 debuteerde Larsen voor de club uit Odense. De 1,90 meter lange verdediger kwam tot en met Denemarken onder-21 uit voor diverse nationale vertegenwoordigende elftallen.

In het voorjaar van 2015 was Larsen een periode verhuurd aan Astana in Kazachstan. FC Groningen betaalt voor het nog doorlopende contract van Larsen een afkoopsom aan Odense BK.

Etiënne Reijnen
Etiënne Reijnen wordt overgenomen van SC Cambuur. De 28-jarige in Zwolle geboren verdediger verbindt zich voor drie seizoenen aan de bekerwinnaar.

Reijnen begon zijn profcarrière in 2005 bij FC Zwolle. Halverwege het seizoen 2010/ 2011 maakte Reijnen de overgang naar AZ.  Hij diende het drieënhalf-jarige contract uit om in de zomer van 2014 transfervrij over te stappen naar SC Cambuur. Reijnen is centraal inzetbaar in de verdediging en kan ook in een controlerende rol op het middenveld uit de voeten, meldt FC Groningen.

In de nog doorlopende verbintenis van Reijnen in Leeuwarden was een gelimiteerde transfersom opgenomen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden