Jason Dourisseau keert terug bij Donar

Foto: Publiek Domein

Jason Dourisseau komt terug bij Donar in Groningen.

Dourissaeu, ook wel ‘JD’, zoals hij door zijn vele fans genoemd wordt, tekende dinsdag een contract voor de komende twee jaar bij Donar, meldt de club.

Hij speelde van 2009 tot 2014 in Groningen en behaalde daar vele successen. Dourisseau werd met GasTerra Flames twee keer landskampioen. Ook won hij de NBB beker. Hij kreeg daarnaast diverse persoonlijke awards zoals de titel van Most Valuable Player en werd hij tweemaal uitverkozen tot de beste verdediger van de DBL. Het afgelopen seizoen kwam Jason uit voor het Duitse S. Oliver Baskets.

Een tribune werd in de Martiniplaza naar hem vernoemd als eerbetoon toen JD vertrok in 2014. De komende twee seizoenen zal JD, die zelfs een Donar logo op zijn lichaam heeft getatoeƫerd, voor zijn eigen tribune mogen spelen.

Dourisseau bereidt momenteel, die in afwachting van zijn Nederlands paspoort is, zich samen met het Nederlands basketbalteam voor op het Eurobasket 2015 toernooi in Zagreb.

Het bestuur van Donar is ‘uitermate verheugd met de terugkomst van Jason’. Hij is de vierde gecontracteerde speler voor het komende seizoen naast Bekkering, Veenstra en Franke voor het komende seizoen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden